Zelené lívance s chia a pohankou

Doba přípravy:
Počet porcí: 12 ks
Zelené lívance s chia a pohankou  Foto:
Zelené lívance s chia a pohankou
Foto: Cherries On Top

Připravte se na bombu nabitou vším dobrým! Pohanka, chia, mandlové mléko? Je tam všechno! Možná by se mohlo někomu zdát, že tyhle lívance jsou prostě jenom obarvené na zeleno. Vůbec!

Tajnou ingrediencí je v tomhle případě špenát, který pustí tolik barvy, že jsou pak takhle nádherně zelené. Špenát se přitom na chuti nijak zvlášť neprojeví.

Suroviny
mandlové mléko 250 ml
čerstvý špenát 2 hrsti
banán 1 ks
třtinový cukr 1 lžíce
pohanková mouka 40 g
celozrnná mouka 40 g
kokosový olej 1 lžička
vejce 1 ks
chia semínka 1 lžíce
kokosový olej na smažení
kokosové plátky
borůvky
Postup
1

Mandlové mléko a špenát rozmixujte tyčovým mixérem dohladka tak, že vám vznikne v podstatě zelené mléko. Přidejte banán a cukr a promixujte. V míse smíchejte pohankovou, celozrnnou a hladkou mouku, přidejte lžíci kypřicího prášku a promíchejte. Přisypte k mandlovému mléku, přidejte kokosový olej a vejce, a pořádně promixujte tyčovým mixérem. Nakonec vmíchejte lžící chia semínka.

2

Na rozpálené pánvi s kokosovým olejem smažte lívance. Otáčejte vždy, až bude celý lívanec pokrytý bublinkami. Podávejte s javorovým sirupem, kokosem a čerstvými borůvkami.

Zelené lívance s chia a pohankou  Foto:

Zelené lívance s chia a pohanko, foto: Cherries On Top

cherries on topTřešinka na dortu...

Bára K. je autorkou relativně mladého blogu CherriesOnTop.blogspot.com. Vášeň pro pečení ji chytla už ve dvanácti letech, kdy se bez bázně vrhla na pečení vánočního cukroví, a o pár let později začala psát svůj první blog.

Nyní se jako osmnáctiletá věnuje pečení na zakázku, fotografování a hudbě, studuje klavír a flétnu na hudebním gymnáziu. Ve volném čase píše recenze jídel z pražských restaurací.

Videa

reklama

reklama