Zelená pánev s hráškem a fenyklem

Doba přípravy:
Počet porcí: 8
Pánev s hráškem a fenyklem  Foto:
Pánev s hráškem a fenyklem
Foto: isifa.com

Sytě zelená jarní příloha dodá šmrnc a křupavost pečenému kuřeti, ale skvělá bude i k rybě nebo jehněčímu. Zajímavé je i použití čerstvého salátu, který v tomto receptu projde tepelnou úpravou.

Suroviny
čerstvý fenykl 1 bulva
máslo 30 ml
čerstvý nebo mražený hrášek 500 g
ledový nebo římský salát 1 hlávka
jarní cibulka 1 svazek
zeleninový vývar (lze i kuřecí) 100 ml
sůl a čerstvě namletý pepř
smetana (nemusí být) 125 ml
Postup
1

V hluboké pánvi nechte rozpustit máslo a poduste na něm na jemné proužky nasekaný fenykl. Po pěti minutách přisypte hrášek, nakrájený salát a jarní cibulky.

2

Podlijte vývarem a dochuťte solí a pepřem. Vařte, dokud hrášek a fenykl nezměkne, vývar by se měl téměř odpařit. Na závěr vlijte smetanu a nechte prohřát a ihned servírujte.

Pánev s hráškem a fenyklem , Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama