Zelená čočka s křepelčím vejcem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Zelená čočka s křepelčím vejcem Foto:
Zelená čočka s křepelčím vejcem
Foto: Hermína / Prima

Klasiku v podobě čočky a vejce lze povýšit na umělecké dílo. Stačí použít krepelčí vajíčka, ocet balzamiko a trochu zeleniny.

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 8. dílu s tématem LUŠTĚNINY najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
zelená drobnozrnná čočka 300 g
křepelčí vajíčka
mrkev
šalotka
ocet balzamiko
sůl
petrželka
Postup
1

Čočku nasypte do hrnce, zalijte studenou vodou tak, aby byla zrnka ponořená. Přihoďte stroužek česneku, hrst čerstvé petržele, opepřete a vařte pomalu do změknutí, bez pokličky. Když se voda vyvaří, dolijte ji.

2

Křepelčí vajíčka uvařte ve vroucí vodě ochucené kapkou octa, tím zabráníte praskání skořápky. Vajíčka se vaří jen asi 3 minutky.

3

Uzenou slaninu nebo jakékoliv vyuzené maso nakrájejte na kostičky, na kostičky nakrájejte i mrkev a šalotku, posekejte stroužek česneku a petrželku. V pánvi na olivovém oleji orestujte nejprve česnek se šalotkou a slaninou, pak přihoďte mrkev a chvilku restujte.

4

Když je čočka hotová (tzn. zvenku měkká, uvnitř křupne), tak ji osolte, zalijte kapičkou balzamikového octa a promíchejte s orestovaným zeleninovým základem – ale jen s půlkou základu, do druhé půlky vhoďte na chvilku podusit nakrájená rajčátka.

5

Čočku ochuťte nasekanou petrželkou a servírujeme s křepelčími vejci, kolem dokola dejte orestovaná rajčátka.

Zelená čočka s křepelčím vejcem Foto:

Zelená čočka s křepelčím vejcem Foto:

Zelená čočka s křepelčím vejcem                                                                       Foto: Hermína / Prima

Videa

reklama

reklama