Zebra bábovka aneb Někdo to rád pruhované

Doba přípravy:
Zebra bábovka  Foto:
Zebra bábovka
Foto: Pěkně vypečený blog

Bábovka je v českých rodinách klasikou a každý má určitě nějaký oblíbený recept. Pokud byste měli chuť ho trochu vylepšit a zapůsobit třeba na děti nebo své hosty, zkuste jim upéct tuto nevšední zebra bábovku.

Suroviny
vanilkový cukr 1 sáček
kypřicí prášek do pečiva 1 sáček
olej 200 ml
bílý selský jogurt 200 ml
vejce 4 ks
bílý selský jogurt 1 lžíce
kakao 2 lžíce
máslo a mouka na vysypání formy
Postup
1

Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte a vysypte dortovou formu.

2

Prášek do pečiva lehce vmíchejte do mouky a na chvíli odložte, než na ni přijde řada. Vajíčka pokojové teploty vyšlehejte s vanilkovým a krupicovým cukrem. Přilijte olej a za stálého šlehání přidávejte střídavě po lžících mouku a jogurt. Těsto rozdělte na dvě stejné části. Do jedné části vmíchejte navíc lžíci jogurtu a kakao.

3

Abyste docílili zebra efektu, dejte do středu formy nejprve dvě lžíce světlého těsta a na to pak opět do středu dvě lžíce tmavého těsta. Střídejte stále světlé těsto s tmavým a pořád nalévejte do středu formy, dokud nespotřebujete celé těsto.

4

Pečte přibližně 50 minut, 10 minut před koncem pečení bábovku překryjte alobalem. Tím docílíte, že bábovka bude uvnitř upečená a na povrchu nebude spálená.

Zebra bábovka  Foto:

Zebra bábovka, foto: Pěkně vypečený blog

 

Pěkně vypečený blog Foto:

Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

Videa

reklama

reklama