Žebírka na cideru

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Žebírka na cideru Foto:
Žebírka na cideru
Foto: S vášní pro jídlo

Tahle báječná žebírka se dají připravovat venku na grilu, v případě špatného počasí je zkrátka šoupněte do trouby. Fantastická marináda z medu a jablečného cideru jim dodají skvělou chuť a šťavnatost.

Suroviny
žebírka 1 kg
cider 1 dcl
med 2 lžíce
bílý vinný ocet 2 lžíce
česnek 1 stroužek
chilli 1 špetka
sůl
Postup
1

Žebírka mezi kostmi nakrájejte na jednotlivé kusy.

2

V míse promíchejte cider, med, ocet, protlak, česnek a chilli na marinádu. Do ní naložte žebírka a nechte je marinovat v lednici přes noc.

3

Druhý den žebírka vyjměte z marinády, osolte a nechte je grilovat doměkka (případně je dejte péct do trouby na 200°C na plechu). Během pečení je průběžně potírejte zbytkem marinády, aby co nejvíc chuti proniklo do pečícího se masa.

4

Hotová žebírka podávejte s najemno nakrájenou červenou cibulí, hořčicí, kečupem a chlebem.

Žebírka na cideru Foto:

Žebírka na cideru, foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Videa

reklama

reklama