Zdravá vejce po farmářsku – Huevos Rancheros

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Zdravá vejce po farmářsku - Huevos Rancheros  Foto:
Zdravá vejce po farmářsku - Huevos Rancheros
Foto: kuchařka Přirozeně

Výživná snídaně a nejlepší léčba kocoviny. Krémové avokádo dokonale podtrhne pikantní fazole a navíc si pochutnáte na spoustě petrželky a koriandru, známých pro svou schopnost pomoci odstranit těžké kovy z těla a podpořit očišťující procesy v játrech. A ještě vám dodají vitamin C.

Pokud nevyléčitelně toužíte po sacharidech, přidejte si navíc polentu nebo kukuřičnou tortillu.

Suroviny
vejce 4 ks
Avokádová směs:
zralé avokádo nakrájené na kostičky 1 ks
čerstvý koriandr 1 hrst + na ozdobu
hladkolistá petržel 1 hrst + na ozdobu
šťáva z 1/2 limety
trochu olivového nebo konopného oleje
sůl a čerstvě namletý pepř
Fazolová směs:
olivový nebo kokosový olej 1 lžíce
velká cibule nakrájená najemno 1 ks
velký stroužek česneku nasekaný najemno 1 ks
černé fazole namočené přes noc a uvařené doměkka 250 g
mletý římský kmín 1 lžička
uzená paprika 1/2 lžičky
konzervovaná krájená rajčata 1 plechovka (400 g)
kokosový cukr 1 lžička
mletá skořice 1 lžička
kajenský pepř 1 lžička
Postup
1

Avokádovou směs připravte smícháním všech ingrediencí dohromady. Okořeňte dle chuti, zakryjte, dejte stranou a připravte si zatím fazole.

2

Rozehřejte olej na středním plameni na velké pánvi na smažení a osmahněte cibulku s česnekem doměkka a dozlatova. Přidejte zbývající ingredience a poduste 5–10 minut nebo do doby, než se rajčata vyvaří do hezky husté konzistence.

3

Vytvořte na pánvi čtyři kulatá místa a rozbijte do každého z nich jedno vejce. Vařte další 3–4 minuty, dokud nejsou bílky pevné. Odstavte z plamene a rozdělte na čtyři talíře.

4

Posypte avokádovou směsí a ochuťte solí a pepřem. Posypejte koriandrem a petrželkou a ihned podávejte.

Zdravá vejce po farmářsku - Huevos Rancheros  Foto: Zdravá vejce po farmářsku – Huevos Rancheros; foto: kuchařka Přirozeně

Přirozeně

Přirozeně Foto:

Xochi Balfourová

Cesta ke zdravějšímu a šťastnějšímu životu.

Pokud jste někdy pocítili, jak vás pohlcuje dnešní hektická doba a zase jste sáhli po dvojitém espressu v chabé naději, že zítra bude líp, zkuste se tentokrát vydat novou cestou. Xochi Balfourová ve své knize ukazuje, jak lze naslouchat vlastnímu tělu, zpomalit a bez drastických očistných kúr či diet nalézt vyrovnanější a celistvější způsob života.

Její recepty jsou přirozeně bezlepkové a bezlaktózové, z velké části založené na rostlinné stravě. Neodmítá maso, ale nabízí dostatek pestrých pokrmů i bez něj.

Kniha Přirozeně ovšem není jen krásnou kuchařkou plnou receptů na zdravá a lahodná jídla. Xochi, která svůj život zasvětila naturopatii, se v ní věnuje také výrobě domácí kosmetiky, aromaterapii, vztahům člověka k sobě samému i k druhým lidem – zkrátka všemu, co potřebujeme, abychom našli rovnováhu, získali energii a posílili své zdraví.

Vydalo nakladatelství Jota, doporučená cena 398 Kč

Videa

reklama

reklama