Zázvorky ke slepení

Doba přípravy:
Počet porcí: 2 plechy
Zázvorky ke slepení  Foto:
Zázvorky ke slepení
Foto: Alena Hrbková

Jemná variace na téma perníčky je hned vláčná a díky zázvoru vyvolává vzpomínky na zašlé časy. Krém s mascarpone je naopak moderně vylehčený.

 

Suroviny
změklé máslo 125 g
přírodní krupicový cukr 90 g
zlatý sirup nebo tekutý med 230 g
prosátá hladká mouka 375 g
mletý zázvor 2 lžičky
mletá soda 1 lžička
Na slepení:
mascarpone 1 balení
jemný tvaroh, polotučný nebo tučný 1 balení
moučkový cukr s pravou vanilkou na dochucení
Postup
1

Troubu předehřejte na 190 °C. Nejlépe elektrickými metlami třete 10 až 12 minut máslo s cukrem do pěny. Přidejte zlatý sirup, mouku, zázvor a sodu a zpracujte do těsta, které nechte 30 minut chladit.

2

Vyválejte těsto mezi dvěma fóliemi na výšku 5 mm, znovu dejte vychladit a pak vykrajujte žádané tvary.

3

Pečte je 8–10 minut a spojujte krémem, utřeným z mascarpone, trochy cukru a jemného tvarohu, ochuceným vanilkou.

Zázvorky ke slepení  Foto:

Zázvorky ke slepení                                                         Foto: Alena Hrbková, foodstyling: Klára Zíková

Další recepty na výtečné cukroví najdete v časopise Prima FRESH, který je právě v prodeji:

Zázvorky ke slepení 3 Foto:

Článek

Časopis Prima FRESH  Foto:

PŘEKVAPENÍ! Vydáváme časopis Prima FRESH

Kulinární web Prima Fresh spatřil světlo světa před rokem a půl a za tu dobu už si získal své stálé čtenáře. Proto jsme se rozhodli nadělit jim i sobě první letošní...
Videa

reklama

reklama