Zázvorky

Doba přípravy:
Zázvorky Foto:
Zázvorky
Foto: Gurmet

Lehce pikantní zázvorové sušenky vás překvapí svou neobvyklou chutí, vůní i křehkostí. Nejsou to sice největší parádnice, ale stačí zavřít oči a jejich chuť vám vykouzlí tu pravou vánoční atmosféru.

 

Suroviny
med 150 g
změklé máslo 30 g
mletý zázvor 2 lžíce
špetka mleté skořice
špetka mletého hřebíčku
1 lžíce sody nebo 1/4 sáčku prášku do pečiva
Postup
1

Ze všech surovin, které by měly mít pokojovou teplotu, vypracujte těsto. Při jeho přípravě a následném rozvalování buďte trpěliví, hodně se drolí, ale nakonec se poddá. Zabalené v kuchyňské fólii ho nechte uležet aspoň hodinu (ideálně do druhého dne) v ledničce.

2

Pak ho rozválejte na plát silný asi 3 mm a vykrajujte z něj různé tvary.

3

Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 7 minut, až zázvorky lehce zezlátnou.

Gurmet - prosinec 2013Časopis Gurmet – Vaše škola vaření

Prosincové číslo Gurmetu je plné praktických rad a tipů na přípravu nejkrásnějších svátků roku – Vánoc. Najdete tu jak staročeské pokrmy, na kterých si pochutnávali naši předkové, tak tradiční a oblíbené štědrovečerní menu sestávající ze smaženého kapra a bramborového salátu.

Naučíme vás i další čtyři způsoby, na které můžete kapra připravit. Tipy na sváteční jídla – luxusní svíčkovou a pečené kuře s glazovanými šalotkami a šafránovým ovocem – nám dali také lektoři kurzů vaření s Gurmetem Michal Nikodem a Dalibor Navrátil. Vyhledali jsme pro vás recepty na téměř dvacet druhů vánočního cukroví, a také vám poradíme, jak nejlépe využít ořechy, které jsou právě na vrcholu sezony. Najdete tu také anglický vánoční dort, glazovanou šunku či francouzské vánoční poleno a jiné zahraniční sváteční speciality i recepty na jídla, která vaše trávení o svátcích opravdu nezatíží.

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Nebo využijte nabídky výhodných balíčků s časopisy TV star a Glanc. Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama