Zapékané mušle vongole

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Zapékané mušle vongole Foto:
Zapékané mušle vongole
Foto: All

Další z receptů Zdeňka Pohlreicha na téma mořské plody – zapékané mušle vongole. Pokud máte strach z náročné přípravy, tak je úplně zbytečný. Mořské plody jsou opravdu velmi snadné na přípravu.

Všechny recepty z 16. dílu s tématem MOŘSKÉ PLODY najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
mušle vongole
řapíkatý celer
mrkev 1/2 ks
pórek
šalotka
česnek 1 stroužek
bílé víno 1 dl
oregano
pažitka
kudrnka
hrubozrnná mořská sůl
kuličky barevného pepře
sůl
Postup
1

Nejdříve si připravte krustu: rozmačkejte jeden stroužek česneku, přidejte sůl a najemno nasekané bylinky: petržel, oregano, tymián, pažitku a kudrnku. V hmoždíři ingredience spojte spolu s máslem a trochou strouhanky.

2

Nakrájejte pórek, šalotku, mrkev a řapíkatý celer a krátce orestujte na olivovém oleji.

3

Mušle vyndejte z vody. Ty, které se ve vodě nezavřely, vyhoďte, protože by mohly být zkažené.

4

Zbytek mušlí přidejte k zelenině, zalijte bílým vínem a rychle přiveďte k varu. Potom je hned vyndejte na talíř a vyhoďte naopak ty mušle, které po uvaření zůstaly zavřené.

5

Každou mušli zakryjte bylinkovou krustou, kterou jste si připravili na začátku. Předehřejte gril a mušle zapečte v malém pekáčku.

6

Mezitím na talíř nasypte hrubozrnnou mořskou sůl a ozdobte ji kuličkami barevného pepře.

7

Po pár minutách mušle vyndejte z grilu a nasázejte je na připravenou sůl s kuličkami pepře.

Zapékané mušle vongole Foto:

Zapékané mušle vongole Foto:

Zapékané mušle vongole Foto:

Zapékané mušle vongole Foto:

Zapékané mušle vongole

Videa

reklama

reklama