Zapékaná ryba se špenátem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Zapékaná ryba se špenátem Foto:
Zapékaná ryba se špenátem
Foto: Knorr

Zapékané pokrmy jsou velmi vděčné. Přípravou v jednom pekáči se chutě krásně prolnou a zpravidla vznikne výtečná dobrota. V tomto pekáčku hraje prim chuť uzené ryby doplněná svěží zeleninou. Opečená houstička na povrchu dodá křupavou strukturu.

Suroviny
uzená ryba 250 g
čerstvý špenát 1 kg
veka 1/2 ks
Knorr Bohatý bujón Zeleninový 1 kalíšek
rajčata 3 ks
cibule 1 ks
zelená paprika 3 ks
mléko 3 dl
olej (nebo Rama Culinesse) 2 lžíce
hořčice 1 lžíce
česnek 1 stroužek
Postup
1

Rybu (bez kůže a kostí) pokrájejte na menší kousky.

2

Opláchněte a spařte špenát, poté ho nechte odkapat a nakrájejte. Spařte rajčata a oloupejte je.

3

Nakrájejte cibuli a rajčata. Papriku očistěte a nakrájejte na nudličky.

4

V hlubokém hrnci na rozehřátém oleji duste pod pokličkou rybu, cibuli, česnek, rajčata a papriku po dobu 15 minut. Přidejte hořčici.

5

Vložte špenát, zamíchejte a opět duste, aby se odpařila přebytečná voda.

6

Veku nakrájejte na kostičky. Ohřejte mléko a rozpusťte v něm Knorr Bohatý bujón Zeleninový. Takto připraveným mlékem zalijte nakrájenou veku.

7

Žáruvzdornou nádobu vymažte tukem. Vložte do ní polovinu veky, pak špenátovou hmotu a přikryjte zbylou vekou. Pečte bez přikrytí v dobře vyhřáté troubě po dobu 20 minut a dokud veka nebude dozlatova.

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Videa

reklama

reklama