Zapečený losos s těstovinami

Doba přípravy:
Počet porcí: 3–4
Zapečený losos s těstovinami Foto:
Zapečený losos s těstovinami
Foto: isifa.com

Losos je skvělá a vděčná ryba. Chutná totiž všem, včetně dětí. A můžete ho připravovat na mnoho způsobů. Třeba zapéct spolu s těstovinami.

Suroviny
smetana 300 ml
filety z lososa 300 g
těstoviny (mušličky nebo makaróny) 175–200 g
hrubozrnná hořčice 1 lžíce
podmáslový nebo 1 den starý chléb 75 g
pár snítek kopru
Postup
1

Smetanu nalijte do menšího hrnce, přidejte bobkový list a rybu (kůží nahoru) tak, aby vše bylo přikryto smetanou. Přiveďte skoro k varu, potom sundejte z ohně, přikryjte pokličkou a nechte stát 8–10 minut.

2

Mezitím uvařte těstoviny podle návodu, trvá to asi 9 minut.

3

Rozehřejte gril na vysokou teplotu a dejte pod něj zapékací mísu, aby se rozehřála.

4

Těstoviny nechte okapat a nasypte je do zapékací mísy. Vyndejte lososa ze smetany a odstraňte kůži. Natrhejte maso na větší kousky a vmíchejte do těstovin.

5

Do smetany vešlehejte hořči a dochuťte solí a pepřem. Směsí přelijte těstoviny s lososem. Navrch posypte chlebem a koprem. Grilujte pár minut, až bude chleba zlatavý a křupavý.

Videa

reklama

reklama