Zapečený lilek s cuketou a rajčaty

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Zapečený lilek s cuketou a rajčaty  Foto:
Zapečený lilek s cuketou a rajčaty
Foto: All

Zapečená letní zelenina je skvělé jídlo, které můžete podávat jako přílohu k masu nebo ho servírujte jako lehké hlavní jídlo například s kuskusem nebo čerstvým pečivem.

Suroviny
střední cukety 3 ks
středně velký lilek 1 ks
cherry nebo švestková rajčátka 500 g
česnek, rozdrcený 4 velké stroužky
mořská sůl 1/4 lžičky
čerstvě namletý černý pepř 1/4 lžičky
čerstvě nastrouhaný parmazán 2/3 hrnku
čerstvá bazalka, nasekaná 1/4 hrnku
čerstvá hladkolistá petržel 1/4 hrnku
Postup
1

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Olejem lehce vymažte zapékací mísu nebo nízký kastrol vhodný do trouby.

2

Cukety a lilek nakrájejte na kostky o velikosti asi 2 cm a dejte do mísy. Přidejte na půlky překrojená rajčátka. Smíchejte s olivovým olejem, přidejte, česnek, sůl, pepř a 1/3 hrnku parmazánu a nakonec jemně vmíchejte polovinu bazalky a petržele.

3

Připravenou zeleninu rozprostřete do zapékací mísy a pečte v předehřáté troubě 25 minut přikryté alobalem. Poté alobal odstraňte a pečte dalších 10–20 minut, až bude zelenina měkká a zvrchu lehce křupavá.

4

Před podáváním posypte zbývajícím parmazánem a bylinkami. Servírujte horké.

Zapečený lilek s cuketou a rajčaty  Foto:

Videa

reklama

reklama