Zapečené těstoviny s tuňákem

Doba přípravy:
Zapečené těstoviny s tuňákem Foto:
Zapečené těstoviny s tuňákem
Foto: Když vaří táta

Zapečené těstoviny jsou oblíbené u dětí i u dospělých. Tentokrát si místo šunkofleků zkuste připravit variantu s tuňákem, hráškem a kukuřicí a pěkně to vše zapečte s chuťově výrazným sýrem. Pochutnáte si :)

Suroviny
těstoviny (např. penne) 500 g
polotučné mléko 500 ml
sýr čedar nebo jiný vysokotučný sýr, nastrouhaný 200 g
máslo 50 g
šalotka, nakrájená najemno 3 ks
tuňák ve vlastní šťávě 2 plechovky
sterilovaná kukuřice 100 g
sterilovaný hrášek 100 g
mletá hořčice nebo nadrcená hořčicová semínka 1/2 lžičky
sůl 1 špetka
čerstvě namletý pepř 1 špetka
Postup
1

Nejprve předehřejte troubu na 180 °C.

2

Připravte si jíšku. Na mírném ohni zahřejte na pánvi máslo, přidejte mouku a míchejte, dokud směs zlehka neztmavne.

3

Pomalu do jíšky přilévejte mléko a míchejte, dokud se mouka v mléce kompletně nerozpustí. Přidejte mletou hořčici a za neustálého míchání ještě minutku povařte. Odstavte z plamene.

4

Do směsi přidejte najemno nakrájenou šalotku, kukuřici, hrášek a 2/3 nastrouhaného sýru.

5

Nyní uvařte těstoviny dle návodu na obalu. Jakmile jsou uvařené, ihned je přidejte do pánve a důkladně promíchejte.

6

Na dno zapékací mísy dejte okapaného tuňáka z plechovky, přidejte obsah pánve a navrch zbytek nastrouhaného sýru. Zapékací mísu dejte do předehřáté trouby a pečte 15–20 minut.

Zapečené těstoviny s tuňákem Foto: Když vaří táta

Zapečené těstoviny s tuňákem. Foto: Když vaří táta

 

Když vaří táta

Když vaří táta

 

Martina Polačka můžete znát z televizního pořadu Když vaří táta. Ve stejnojmenné kuchařce najdete více než sto jednoduchých a vyzkoušených receptů, které se hodí pro všechny příležitosti.

A co víc, Martina baví vařit s dětmi. Objevte spolu s ním vášeň ke gastronomii nejen ve svém, ale i v dětském srdci. Vařte, a hlavně se u toho bavte!

 

Videa

reklama

reklama