Zapečené rigatoni s masem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Zapečené rigatoni s masem Foto:
Zapečené rigatoni s masem
Foto: isifa.com

Těstoviny tvoří základ italské kuchyně. Pasta al forno neboli zapečené těstoviny budou chutnat jistě celé rodině – rajčatová passata a maso, tím se nikdy nic nemůže zkazit.

Suroviny
olivový olej 2 lžíce
cibule 2 ks
řapíkatý celer 2 stonky
velká mrkev 1 ks
hovězí mleté maso 400 g
rajčatová passata 680 g
rigatoni 400 g
Na bešamelovou omáčku:
máslo 50 g
mléko 2 hrnky
parmazán 200 g
sůl
Postup
1

Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na střední teplotu. Přidejte cibuli, celer a mrkev a vařte, až bude vše měkké. Potom přidejte mleté maso a restujte, dokud nezhnědne. Přidejte rajčatovou passatu, snižte teplotu a nechte pobublávat nejméně 1 hodinu.

2

Ve vařící vodě uvařte těstoviny „al dente“. Nechte okapat a dejte stranou.

3

V kastrolku rozehřejte máslo na střední teplotě, přidejte mouku a míchejte, aby se vše spojilo. Postupně přidávejte mléko za stálého míchání a šlehání, aby se neutvořily žmolky. Na mírném ohni vařte, dokud směs nezačne bublat a nezhoustne.

4

Smíchejte uvařené těstoviny s masem, bešamelovou omáčkou a nastrouhaným sýrem. Dochuťte solí a pepřem.

5

Směs dejte do vymazané zapékací mísy a pečte v předehřáté troubě na 190 °C 45 minut.

Zapečené rigatoni s masem Foto:

Zapečené rigatoni s masem, foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama