Zapečené ratatouille s křupavou krustou

Doba přípravy:
Počet porcí: 3–4
Zapečené ratatouille s křupavou krustou Foto:
Zapečené ratatouille s křupavou krustou
Foto: isifa.com

Francouzská vegetariánská pochoutka, kterou si prostě musíte doma uvařit. Doplňte ji o drobenku se semínky a super večeře je na stole.

Suroviny
Na ratatouille:
lilek, nahrubo nasekaný 1 ks
červené papriky, nahrubo nasekané 2 ks
pórek, nakrájený na kolečka 1 ks
olivový olej 4 lžíce
rajčata (395 g) 1 plechovka
čerstvá nasekaná bazalka 1 lžíce
směs sušeného koření (česnek, bylinky, sůl a pepř) 2 lžičky
Na drobenku:
máslo 90 g
míchaná semínka 6–8 lžic
Postup
1

Rozehřejte troubu na 200 °C, u plynové na stupeň 6.

2

Zeleninu naskládejte do zapékací mísy, lžící přelijte olejem a zeleninu promíchejte, aby se v oleji obalila. Pečte asi 35–45 minut a občas promíchejte, dokud zelenina nebude měkká a hnědá.

3

Drobenka: Mouku dejte do mísy a vmíchejte do ní máslo, dokud se obě ingredience dobře nespojí. Do směsi vmíchejte semínka, sůl, pepř a potom směs vypracujte, až vznikne jednotná hmota.

4

Když bude zelenina měkká, přidejte cherry rajčátka, směs sušeného koření, 4 lžíce vody a jemně promíchejte. Na vršek rozptylte drobenku a pečte 30–40 minut nebo dokud drobenka nebude zlatavá a náplň bublat. Hned podávejte.

5

Prima tip: Kdybyste chtěli podávat tohle jídlo jako hlavní chod, můžete zvětšit jeho proteinový obsah přidáním strouhaného sýra do drobenky.

Videa

reklama

reklama