Zapečené pomeranče

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Zapečené pomeranče Foto:
Zapečené pomeranče
Foto: Vlado Kníž

Vyzkoušejte tento originální dezert! Nejenže je výborný, ale také poměrně netradiční – a vy budete za hvězdu :)

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
pomerančový likér
pomerančová kůra naložená v cukrovém sirupu
Na tvarohový krém:
vejce 1 ks
hnědý cukr
vanilkový lusk 1/2 ks
sůl
Postup
1

Pomeranče vyfiletujte a ze zbytku vymačkejte šťávu. Do misky nasypte moučkový cukr, přidejte nakrájené pomeranče, zakápněte pomerančovým likérem a pomalu promíchejte.

2

V další misce si připravte tvarohový krém: z bílků a špetky soli vyšlehejte sníh. Žloutek smíchejte s hnědým cukrem a zrníčky z poloviny vanilkového lusku. Přidejte lžičku z pomerančové marinády. Vmíchejte tvaroh a spojte spolu s kapkou smetany. Na závěr pomalu zapracujte vyšlehaný sníh.

3

Na talíř nandejte marinované pomeranče, přidejte tvarohový krém a shora zapečte pomocí flambovací pistole. Ozdobte pomerančovou kůrou naloženou v cukrovém sirupu a podávejte.

Zapečené pomeranče Foto:

Zapečené pomeranče Foto: Zapečené pomeranče, foto: Vlado Kníž

Vařte spolu se šéfem Zdeňkem Pohlreichem:

Videa

reklama

reklama