Zdeněk Pohlreich

Zapečené pomeranče

Zapečené pomeranče

Moje hodnocení
5x

Používání citrusů k přípravě moučníků není u nás příliš obvyklé, ale rozhodně stojí za vyzkoušení. Nakyslá a mírně nahořklá chuť pomerančů se skvěle snoubí se sladkým nadýchaným krémem, který zapečením získá navíc neodolatelný karamelový nádech.

4 porce
30 minut

Suroviny

Už za týden, 26. října, si tento recept můžete vyzkoušet naživo přímo se Zdeňkem Pohlreichem v nové kulinární show Česko vaří s Pohlreichem!

Odkaz

Česko vaří s Pohlreichem ŽIVĚ!

Zde najdete další informace, videa, články a kompletní recepty z nové kulinární show se Zdeňkem Pohlreichem.

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na vysoký žár a nastavte ji do pozice gril.
  2. Jeden pomeranč překrojte podélně na půlku, nakrájejte ho na plátky a uložte stranou.
  3. Zbylé pomeranče vyfiletujte (zbavte bílých šlupiček) a dejte do mísy. Ze zbylých odřezků pomerančů vymačkejte do mísy šťávu.
  4. Do mísy přidejte trochu moučkového cukru a polovinu připraveného likéru. Nechte marinovat několik minut.
  5. Oddělte žloutky od bílků. Rozšlehejte žloutky s krupicovým cukrem a zbytkem moučkového cukru, přidejte krémový sýr nebo tvaroh a ušlehanou šlehačku. Vše společně promíchejte.
  6. Bílky vyšlehejte do sněhu a ten zvolna zapracujte do vzniklého krému. Na závěr vmíchejte do krému zbytek pomerančového likéru.
  7. Pomerančové filety rozdělte na 4 ohnivzdorné talíře nebo do mističek, navrch každého dejte krém a jednotlivé porce pod grilem rychle zapečte.
  8. Na závěr každou porci zlehka pocukrujte hnědým cukrem, ozdobte plátkem pomeranče a ihned podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty