Zapečené lilky s rajčaty

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Zapečené lilky s rajčaty Foto:
Zapečené lilky s rajčaty
Foto: profimedia.cz

Tato krémová zapečená zelenina je skvělou přílohou k jehněčímu masu. Stejně tak ale může zastat hlavní jídlo! :)

Suroviny
parmazán, nastrouhaný 4 lžíce
sůl, pepř
lilek, středně velký 2 ks
švestková rajčata, na plátky 6 ks
česnek, oloupaný a nahrubo nakrájený 2 stroužky
vejce, rozšlehané 2 ks
Postup
1

Předehřejte troubu na 200 °C. V rendlíku rozehřejte mascarpone, asi 1–2 minuty.

2

Vmíchejte 2 lžíce parmazánu, dochuťte a dejte stranou.

3

Lilky nakrájejte na tenké plátky. Osmažte na oleji dozlatova, nejlépe ve dvou várkách. Vyndejte děrovanou lžící a osušte na papírových ubrouscích.

4

Do vymazané zapékací mísy vyskládejte na střídačku vrstvu lilků a rajčat. Mezi každou vrstvu přidejte trochu česneku, soli a hodně pepře.

5

Vejce vmíchejte do sýrové omáčky, poté jí zalijte lilky s rajčaty a zasypejte zbylým sýrem. Pečte asi 20 minut, dokud kůrčička nezezlátne.

6

Zasypejte tymiánem a podávejte.

Videa

reklama

reklama