Zapečené krůtí závitky s chřestem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Krůtí závitky s chřestem Foto:
Krůtí závitky s chřestem
Foto: isifa.com

Použijte křupavý lahodný chřest jako náplň do masových závitků. Výsledek je chuťově vyvážený a vzhled pokrmu velmi efektní. Ideální třeba na romantickou večeři.

Suroviny
tenký zelený chřest 500 g
tenké krůtí řízky 8 ks (každý asi 60 g)
sůl a čerstvě namletý bílý pepř
bazalkové pesto 8 lžiček
italský sýr fontina 150 g
česnek 2 stroužky
čerstvě strouhaný parmezán 2 lžíce
nasekaná bazalka 1 lžíce
olivový olej 4 lžíce
Postup
1

Chřest omyjte a velkoryse jej seřízněte na délku asi 12 cm. Ve vroucí osolené vodě jej povařte asi 2 minuty, slijte a v cedníku nechte řádně okapat.

2

Krůtí plátky jemně naklepejte, osolte, opepřete a potřete bazalkovým pestem. Sýr nakrájejte na tenké plátky. Na každý řízek položte 3 stonky chřestu, na něj dejte plátek sýra a smotejte závitky, které zpevněte párátky.

3

Závitky vložte do zapékací misky. Posypte jemně nasekaným česnekem, strouhankou, parmezánem a bazalkou. Zakapejte olivovým olejem a pečte ve vyhřáté troubě na 200 °C 20–25 minut dozlatova.

Prima tip: Sýr Fontina je italský polotvrdý sýr z kravského mléka. Pokud ho neseženete, můžete ho nahradit sýrem typu Brie, Madelandem nebo Blaťáckým zlatem, které se dobře rozpékají.

Videa

reklama

reklama