Zapečené gnocchi s rajčaty

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Zapečené gnocchi s rajčaty Foto:
Zapečené gnocchi s rajčaty
Foto: All

Lehce zapečené gnocchi s rajčaty jsou skvělým "zahřívacím" pokrmem. Díky rozpuštěné mozzarelle jsou opravdu syté a milovníci rajských jablek si rozhodně přijdou na své! :)

Suroviny
1 balení gnocchi 450 g
šalotka nakrájená na tenké plátky 1/2 hrnku
česnek, prolisovaný 4 stroužky
sůl 1/2 lžičky
černý pepř 1/2 lžičky
mletý muškátový oříšek 1/4 lžičky
rajčatová omáčka 1 plechovka (cca 420 g)
balzamico 2 lžíce
čerstvá plocholistá petržel, nakrájená 1/4 hrnku
čerstvá bazalka, nakrájená 1/4 hrnku
vysokotučná smetana 1 lžíce
čerstvá mozzarella, natrhaná 230 g
Postup
1

Troubu předehřejte na cca 200 °C a keramickou zapékací mísu (asi 20cm) vymažte trochou oleje.

2

Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, osolte a uvařte gnocchi podle návodu. Následně sceďte a dejte stranou. Než se gnocchi uvaří, začněte s přípravou omáčky.

3

Rozehřejte olej na velké pánvi, přidejte šalotku a restujte asi 3 minuty. Poté přisypejte česnek a restujte další minutu.

4

Vmíchejte rajčatový protlak, sůl, černý pepř, muškátový oříšek a povařte necelou minutu. Přidejte cherry rajčata, rajčatovou omáčku a přilijte balzamico.

5

Omáčku nechejte lehce probublávat asi 5–7 minut a občas promíchejte. Pánev sundejte z plamene, vmíchejte čerstvé bylinky, smetanu a uvařené gnocchi.

6

Asi polovinu množství přendejte do připravené zapékací mísy, poklaďte polovinou natrhané mozzarelly, přidejte zbylé množství rajčatových gnocchi a poklaďte zbylým čerstvým sýrem.

7

Mísu vložte do trouby a gnocchi zvrchu ogrilujte, aby se sýr rozpustil a zezlátl. Vyndejte z trouby, nechejte odležet asi 5 minut a servírujte posypané čerstvými bylinkami.

Zapečené gnocchi s rajčaty 2 Foto: Zapečené gnocchi s rajčaty; foto: floatingkitchen.net

Videa

reklama

reklama