Zapečené fíky v kabátku z parmské šunky

Doba přípravy:
Počet porcí: 2-3
Zapečené fíky v kabátku z parmské šunky  Foto:
Zapečené fíky v kabátku z parmské šunky
Foto: Výpečky.com

Pokud chcete zapůsobit, podávejte při slavnostní večeři tento efektní předkrm. Lahodné čerstvé fíky naplněné kozím sýrem a obalené parmskou šunkou zapečením nádherně zkaramelizují. Výborné teplé, ale velmi chutné i po vychladnutí!

Suroviny
čerstvé fíky 6 ks
měkký kozí sýr (váleček)
parmská šunka 6 plátků
med 1 lžíce
sůl
čerstvě namletý pepř
čerstvé bylinky na ozdobu
Postup
1

Každý fík nakrojte do kříže, dovnitř vložte kousek kozího sýra a celé zabalte do plátku parmské šunky. Připravené fíky vložte do pekáčku, lehce osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.

2

Fíky pečte v předehřáté troubě na 170 °C asi 12 minut, tak aby se šunka opekla dokřupava. Po upečení fíky zakápněte medem a posypejte nasekanými bylinkami, například bazalkou.

Zapečené fíky v kabátku z parmské šunky  Foto: Výpečky.com

Zapečené fíky v kabátku z parmské šunky , Foto: Výpečky.com

 

Milujeme Výpečky!

Výpečky.comVýpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace.

Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

Videa

reklama

reklama