Zapečené fettuccine s krůtím masem, mozzarellou a cottage

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Zapečené fettuccine s krůtím masem, mozzarellou a cottage Foto:
Zapečené fettuccine s krůtím masem, mozzarellou a cottage
Foto: www.panzani.cz

Zapečené těstoviny jsou skvělé pro podzimní dny – oproti lehkým a svěžím variacím dokážou během chladného počasí správně zasytit! :)

Suroviny
fettuccine 400 g
mleté krůtí maso 500 g
konzervovaná krájená rajčata 400 g
sýr cottage 250 g
jarní cibulka 1 svazek
malá cibule 1 ks
sušené oregano 1 lžička
sušená majoránka 1 lžička
plechovka rajčat 1 ks
sůl, pepř
Postup
1

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.

2

V pánvi nechte na oleji zesklovatět najemno nakrájenou cibuli, přidejte krůtí maso a opečte.

3

Do masa vmíchejte konzervovaná rajčata, oregano, osolte, opepřete a společně vařte 15 minut.

4

Zatím si v misce rozmíchejte sýr cottage s majoránkou. Troubu předehřejte na 180 °C. Zapékací misku vymažte olejem, dospod dejte polovinu masové směsi, pak přidejte uvařené těstoviny, na ně sýr cottage a navrch zbývající masovou směs.

5

Pečte v troubě 30 minut. Poté vyndejte těstoviny z trouby a navrch naskládejte jarní cibulky nakrájené na delší kousky, plátky rajčat a natrhanou mozzarellu. Vraťte do trouby a zapékejte zhruba 10 minut.

Všechny recepty, které Zdeněk Pohlreich připravil s Panzani, najdete na webové stránce Panzani.

Tohle je takový typický rodinný jídlo. Můžete toho uvařit mraky a chutná dětem i dospělým!

Pouták Panzani 6 Foto:

Videa

reklama

reklama