Zapečené Caprese s olivami a ančovičkami

Doba přípravy:
Počet porcí: 2-4
Zapečené Caprese s olivami a ančovičkami Foto:
Zapečené Caprese s olivami a ančovičkami
Foto: isifa.com

Salát Caprese je klasická letní pochoutka – rajčata, mozarella a bazalka jako svatá trojice... V našem případě základ lahodného zapečeného pokrmu, který vám bude chutnat po celý rok!

Suroviny
mozzarella nakrájená na plátky 300 g
velká rajčata nakrájená na plátky 3 ks
bazalka 10 listů
černé olivy (vypeckované a rozkrojené napůl) 100 g
ančovičky naložené v oleji 8 filátek
Postup
1

Do zapékací misky naskládejte střídavě plátky rajčat a mozzarelly. Prokládejte lístky čerstvé bazalky. Navrch poklaďte ančovičky a olivy. Dochuťte čerstvě mletým pepřem. Jídlo nemusíte solit, protože sardelky jsou dost slané.

2

Jídlo zakapejte olivovým olejem a pečte asi 6 minut při 180˚C, až sýr změkne a lehce se zapeče.

3

Podávejte s čerstvým pečivem a sklenkou vína.

 

Zapečené Caprese s olivami a ančovičkami Foto: isifa.com

Zapečené Caprese s olivami a ančovičkami, Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama