Zapečené brambory nakyselo

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Zapečené brambory nakyselo Foto:
Zapečené brambory nakyselo
Foto: Vlado Kníž

Zdeněk Polhreich umí skvělé recepty i pro vegetariány! Skvělé zapečené brambory, na které vám stačí jen pár surovin a za chvíli máte super večeři na stole.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
brambory
česnek 6 stroužků
sušená červená paprika
sůl
Postup
1

Do kastrůlku nalijte smetanu, osolte, opepřete a přidejte nasekaný česnek. Pak přisypte červenou papriku, zakysanou smetanu a promíchejte.

2

Brambory oškrábejte, nakrájejte na drobná kolečka, vysušte a vysypte do pekáčku vymazaného máslem. Zalijte směsí se smetanou a promíchejte tak, aby všechny brambory byly ponořené v omáčce.

3

Troubu předehřejte na 145 stupňů a nechte péct 40–45 minut.

Zapečené brambory nakyselo Foto: Zapečené brambory nakyselo, foto: Vlado Kníž

A máme pro vás i video recept:

Videa

reklama

reklama