Zapečené brambory Hasselback

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Zapečené brambory Hasselback Foto:
Zapečené brambory Hasselback
Foto: isifa.com

Na přípravu této luxusní přílohy máme pro vás tip: Krájení brambor vám půjde snadněji, pokud si z obou stran brambory obložíte dřevěnými čínskými hůlkami. Díky tomu se nůž nedostane až na podložky a vy tak zabráníte nechtěnému prokrojení.

Suroviny
nové brambory 500 - 750 g
husí sádlo 2 - 3 lžíce
hrubá sůl
čerstvě namletý černý pepř
Postup
1

Předehřejte troubu na 190°C, u plynové na stupeň 5. Brambory do hloubky nařízněte na tenké plátky, ale tak, aby se úplně nerozkrojily. Přendejte je na mělký pekáč.

2

Rozpusťte sádlo a brambory jím potřete. Posypte je solí a pepřem. Pečte brambory na horní příčce trouby (třeba nad krocanem) 1-1¼ hodiny a příležitostně je potírejte husím sádlem. Použijte malý nůž, abyste zářezy rozevřeli a sádlo se dostalo dovnitř. Brambory by měly být lehce zlatavé a při propíchnutí měkké.

3

Vyndejte z trouby a hned podávejte.

Zapečené brambory Hasselback Foto:

Zapečené brambory Hasselback                                                                        Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama