Zapečená vejce se špenátem a slaninou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Zapečená vejce se špenátem a slaninou Foto:
Zapečená vejce se špenátem a slaninou
Foto: profimedia.cz

Tuhle lahůdku můžete připravit jako luxusní snídani, ale spíš se hodí na nevšední večeři. Dá se připravit i dopředu a uchovat v lednici, dokud je nebudete potřebovat upéct.

Suroviny
mladý špenát 100 g
feta sýr 2 bločky
rajčatová omáčka 410 g
slanina, nasekaná a opečená do křupava 8 plátků
vejce 4 ks
sůl
smetana 80 ml
nastrouhaná mozzarella 100 g
Postup
1

Předehřejte troubu na 180 °C.

2

Špenát, natrhaný na malé kousky, rozdělte do 4 porcelánových misek (89 cm v průměru, 6 cm hlubokých).

3

Feta sýr rozdrobte na špenát v každé misce a rajčatovou omáčku rozdělte rovnoměrně stejným způsobem.

4

Na rajčatovou směs rozdělte opečenou slaninu.

5

Do každé misky opatrně vyklepněte 1 vejce a ochuťte je solí a černým pepřem.

6

Na vejce v každé misce dejte 2 lžičky smetany a navrch posypte nastrouhanou mozzarellou.

7

Pečte v předehřáté troubě 15 minut nebo dokud vaječné bílky neztuhnou – jak moc, to už je na vaší chuti: na vejce naměkko či natvrdo.

8

Prima tip: Také je můžete připravit ve velké zapékací míse, takže můžete zdvojnásobit ingredience.

Zapečená vejce se špenátem a slaninou Foto:

Zapečená vejce se špenátem a slaninou, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama