Zapečená omeleta se sýrem a zeleninou

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Zapečená omeleta se sýrem a zeleninou Foto:
Zapečená omeleta se sýrem a zeleninou
Foto: akademiekvality.cz

Omeleta, nebo chcete-li, frittata, je v troubě zapečené jídlo z vajec, do kterého můžete zužitkovat téměř cokoli, co najdete v lednici. Ideální jako vydatná snídaně, ale ještě lepší jako lehká večeře, zvlášť ve dnech, kdy zapomenete nakoupit :) Pokud máte v lednici pár vajec, máte vyhráno!

Suroviny
menší brambory 2 ks
vejce 6 ks
jarní cibulka 1 ks
tvrdý sýr 4 plátky
baby špenát 1 hrst
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

Brambory oloupejte a uvařte, poté je nakrájejte na plátky.

2

V pánvi (zvolte takovou, kterou můžete vložit i do trouby) orestujte slaninu a krátce nechte opéct i plátky brambor.

3

Vejce prošlehejte s kolečky jarní cibulky, nadrobno nakrájeným sýrem, špenátem, solí a pepřem. Vlijte vejce do pánve a poklaďte do nich na poloviny nakrájená rajčátka (řezem nahoru). Nechte pár minut opékat a potom pánev vložte do horní části trouby předehřáté na 180 °C.

4

Omeleta je hotová, když je pevná na povrchu a lehce zlatavá.

Vyzkoušejte i další recepty na báječné omelety k snídani či k večeři:

Recept

Slovenská omeleta s bramborem a slaninou  Foto:

Slovenská omeleta s bramborem a slaninou

V provedení slovenských horalů se z omelety stává vydatné hlavní jídlo – na chladné jarní dny přesně to pravé.

Recept

Rychlá omeleta s hlívou a kapary Foto:

Rychlá omeleta s hlívou a kapary

Tuto omeletku si můžete připravit kdykoliv během dne, rozhodně neprohloupíte. Ingrediencí potřebujete jen několik a hotovo máte během pár minut.

Recept

Bramborová omeleta s chorizem  Foto:

Bramborová omeleta s chorizem a petrželovým salátem podle Jamieho

Tato omeleta je něco mezi španělskou tortillou a italskou frittatou. Ze Španělska jsem si vypůjčil chorizo a brambory, z Itálie zase dokončení omelety zapečením v troubě,...

Videa

reklama

reklama