Zamilovaný koláč

Doba přípravy:
Zamilovaný koláč Foto:
Zamilovaný koláč
Foto: All

Mufiny máme většinou spojené spíš s čokoládou. Zkuste si je ale tentokrát udělat podle Markéty meruňkové. Vězte, že vám budou chutnat!

Suroviny
na těsto: tuk na pečení 10 dkg
na těsto: cukr 20 dkg
na těsto: polohrubá mouka 35 dkg
na těsto: vejce 2 kusy
na těsto: prášek do pečiva 1 dávka
na náplň: vanilkový cukr 1 dávka
na náplň: žloutek 1 kus
na náplň: malinová marmeláda 1 dávka
moučkový cukr na posypání 1 dávka

V míse si smíchejte mouku s kypřícím práškem, přidejte cukr, trochu promíchejte, přidejte změklý tuk a pomocí lžíce ho zapracujte do mouky. Přidejte jedno celé vejce a opět jej zapracujte.

Těsto si vyklopte na pracovní plochu a rukama jej zpracujte. Z hladkého těsta si vypracujte váleček.

Třetinu z něj si odřízněte, budete ji potřebovat na dozdobení dortu. Oba kousky těsta si zabalte do potravinové folie a nechte ho dvě hodiny v lednici odležet.

Těsto si vyválejte a vložte na dno formy. Pokud je vaše forma teflonová, nemusíte ji ani vymazávat. Těsto si nabalte na váleček a z něho jej přesuňte na dno formy. Těsto ke stranám přitlačte a odstraňte přebytky.

Z druhé části těsta, kterou si též vyválíte, vykrojte pomocí nože delší proužek. Na těsto ve formě si zhruba předkreslete srdíčko a pomocí proužků ho vytvarujte.

Nyní přichází ke slovu tvaroh. Smíchejte si jej s cukrem a přidejte žloutek. Vše smíchejte dohromady a přendejte na těsto. Pozor, tvarohem nepokrývejte plochu srdíčka. To vyplňte malinovou marmeládou.

Ze zbývajícího těsta si vyválejte další proužek, tentokrát tenčí. Opatrně jej přeneste na koláč a kolem srdíčka udělejte ještě kolečko. Dalšími proužky můžete koláč dále dozdobit.

Pečte 20 minut v troubě předehřáté na 60 stupňů. Nakonec celý koláč kromě malinového srdíčka pocukrujte. Cukrem šetřit nemusíte, protože těsto není téměř sladké.

 

Další novinky a zajímavé tipy najdete na facebooku pořadu Božské dorty od Markéty.

Videa

reklama

reklama