Zadělávané kachní žaludky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Zadělávané kachní žaludky Foto:
Zadělávané kachní žaludky
Foto: Gurmet

Variace na klasický kaldoun... Kachní žaludky jsou skvělé maso s výbornou strukturou a ještě lepší chutí. V husté hřejivé omáčce z kvalitního vývaru, doplněné podzimní zeleninou jsou naprosto neodolatelné.

Suroviny
kachní žaludky 800 g
středně velká kedlubna 1 ks
olej 2 lžíce
cibule 1 ks
mrkev 1 ks
hladká mouka 2 lžíce
vývar na zalití
sůl
Postup
1

Očištěné žaludky zalijte vodou tak, aby byly pod hladinou. Lehce osolte a vařte asi hodinu mírným varem (nebo až změknou). Slijte je, ale vývar uchovejte.

2

Žaludky nechte zchladnout, odstraňte žaludeční stěnu (po uvaření to jde líp) a zbylý sval pokrájejte na kousky o velikosti sousta.

3

Na oleji orestujte najemno nakrájenou cibuli a pokrájenou mrkev. Zaprašte moukou a za stálého míchání vlijte vývar z vařených žaludků. Důkladně (asi 10 až 15 minut) provařte a poté propasírujte na žaludky a lehce oblanšírované kousky kedlubny (musí zůstat křupavé). Prohřejte a dochuťte muškátovým oříškem, cukrem, solí, bílým pepřem a trochou octa. Podávejte ideálně s chlebem.

Zadělávané kachní žaludky Foto: Gurmet

Zadělávané kachní žaludky. Foto: Gurmet

Gurmet - listopad 2013Časopis Gurmet – Vaše škola vaření

Na 100 stránkách listopadového čísla vás čeká 57 receptů na skvělá jídla jak na všední den, tak na svátek.

Tentokrát můžete ochutnat speciality z oblasti Vysočiny. Naučíme vás také klasickou metodu přípravy masa – konfitování (tímto způsobem připravíme kachní stehýnka) – i jídla, která můžete uvařit pouze v jedné nádobě.

Nedělní oběd bude tentokrát obzvlášť slavnostní, svatomartinský. Pokud si budete dopřávat hojnost mladého vína, poradíme vám, jak přeměnit vinné zátky v praktickou podložku pod horké nádobí!

Tématem měsíce je také zvěřina, přinášíme tři krásné klasické recepty z masa zajíce, srnky či kance. Najdete tu také nevšední jídla z dýně, typické speciality ze švýcarského kantonu Graubünden a přehled nejzajímavějších olejů a jejich zdravotních benefitů.

Objednejte si půlroční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 150 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama