Zabijačkový guláš

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Zabijačkový guláš  Foto:
Zabijačkový guláš
Foto: archiv Pražské řeznictví

V období masopustu je stále oblíbená zabijačka a všechny dobroty s ní spojené. Nemůže chybět ani výborný zabijačkový guláš, který je specifický tím, že se v něm využijí různé druhy vepřového masa včetně vnitřností, které dodají guláši rozmanitou strukturu.

Článek

Myslivecký guláš s perníkovým knedlíkem  Foto:

9x fantastický guláš

Jakmile se začne trochu ochlazovat, chuť na guláš u řady lidí značně stoupá! Zasytí totiž opravdu poctivě – a ta vůně!
Suroviny
vepřová plec 500 g
uvařený celý vepřový jazyk 1 ks
vepřová játra 250 g
vepřové ledviny 2 ks
sádlo 3 lžíce
cibule 2 ks
mletá paprika 1 lžička
mletý kmín 1 lžička
sůl a čerstvě namletý pepř
majoránka 1 lžička
česnek 3 stroužky
chleba 1 krajíc
Postup
1

Cibuli nadrobno nakrájejte. Uvařený a zchlazený jazyk oloupejte a společně s očištěnou plecí a ledvinami nakrájejte na kostky.

2

Játra důkladně omyjte studenou vodou, odstraňte blány, nakrájejte na kousky a ponořte do mléka.

3

V hrnci rozpusťte sádlo a osmahněte cibuli. Přidejte maso s výjimkou jater.

4

Maso ze všech stran opečte, přidejte mletý kmín, papriku, zamíchejte a podlijte vodou (nebo vývarem) a nechte hodinu za občasného promíchání dusit.

5

Přidejte játra, prolisovaný česnek a pepř. Vařte dalších 20 minut, zahustěte rozmixovaným chlebem a osolte. Nechte na plotně ještě dalších 20 minut, dokud maso není měkké.

6

Na závěr přidejte majoránku a podávejte s cibulí a chlebem.

Zabijačkový guláš  Foto: Zabijačkový guláš; foto: archiv Pražské řeznictví

Videa

reklama

reklama