Yukhoe aneb korejský tatarák

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Yukhoe aneb korejský tatarák Foto:
Yukhoe aneb korejský tatarák
Foto: Kublanka.cz

Oblíbený tataráček trochu jinak – určitě si na něm pochutnáte! :)

Suroviny
hovězí svíčková 200 g
gochujang (korejská chilli pasta) 3 lžičky
sójová omáčka 1 a 1/2 lžičky
sezamový olej 4 lžičky
med 2 a 1/2 lžičky
česnek 2 stroužky
kořen zázvoru 2 cm
hruška nashi 1 ks
křepelčí vajíčka, žloutky 2 ks
černý sezam
jarní cibulka
salátová okurka
Postup
1

Hovězí svíčkovou dejte na 1 hodinu do mrazáku. Poté ji ostrým nožem nakrájejte na co nejtenčí plátky a ty potom na co nejtenčí nudličky.

2

Česnek a oloupaný zázvor utřete na pastu. V misce smíchejte gochujang, sójovou omáčku, med, sezamový olej a utřený česnek se zázvorem. Přidejte nudličky hovězího a dobře promíchejte.

3

Nashi oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na nudličky. Na nudličky nakrájejte i salátovou okurku a zelenou část jarní cibulky.

4

Hovězí nudličky rozdělte na 2 servírovací talíře, do středu dejte křepelčí žloutek, posypejte černým sezamem a podávejte s nudličkami hrušky nashi, jarní cibulkou a salátovou okurkou.

Yukhoe aneb korejský tatarák 2 Foto: Yukhoe aneb korejský tatarák; foto: Kublanka.cz

Kublanka vaří doma

Kublanka.cz Foto:

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. První jídlo, co Blanka Kubovi uvařila, bylo kuře na meruňkách. S díky jí to vrátil a ještě následující měsíc si z ní dělal legraci, jaká je to ale kuchařka. První partnerské jídlo a hned vlastní gól. To vážně nemohl tušit, jaký kulinářský talent právě objevil.

Nicméně dostala ještě šanci, až tak byl zamilován. A najednou se děly věci. Blanka s Kubou jsou již spolu 8 let. Kuře na meruňkách už mu nikdy neuvařila a naopak uvařila cokoliv si přál. A k reklamaci znovu nikdy nedošlo. Teda až na reklamaci jeho hmotnosti. Blanka uvaří všechno a Kuba všechno sní. Kuba je spokojený. Blanka je spokojená.

Jak jim to společné vaření jde je k vidění na www.kublanka.cz

Videa

reklama

reklama