Vývar s vaječným svítkem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vývar s vaječným svítkem  Foto:
Vývar s vaječným svítkem
Foto: Hermína / Prima

Není nad dobrý poctivý vývar, zvlášť když je před námi období nachlazení. Vývar můžete doplnit nudlemi, nočky nebo drobením... A nebo vyzkoušejte výtečný vaječný svítek podle Zdeňka Pohlreicha.

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 4. dílu s tématem VEJCE najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
Vývar:
kostra z jednoho kuřete
mrkev
cibule
sůl
nové koření
Vaječný svítek:
vejce 2 ks
máslo 25 g
čerstvá hladkolistá petržel
Postup
1

Rozsekanou kostru dáme do studené vody a přivedeme k varu, přidáme koření. Ztlumíme a necháme táhnout asi 1 hodinu.

2

Přidáme zeleninu a táhneme ještě další hodinu. Poté vývar přecedíme.

3

Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme troškou mouky.

4

Oddělíme žloutky a bílky, z bílků vyšleháme sníh. Žloutky osolíme, ochutíme muškátovým oříškem a zašleháme k nim máslo, přidáme polohrubou mouku, promícháme a opatrně vmícháme také sníh z bílků. Směs přendáme do zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut.

5

Svítek servírujeme nakrájený na větší kostky zalitý vývarem, dozdobíme nasekanou petrželkou.

Vývar s vaječným svítkem  Foto: Hermína / Prima

Vývar s vaječným svítkem. Foto: Hermína / Prima

Videa

reklama

reklama