Vývar proti nachlazení

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Vývar proti nachlazení  Foto:
Vývar proti nachlazení
Foto: Gurmet

Horký a poctivý vývar dokáže léčit, zejména při nachlazení. Je-li navíc obohacen o zázvor, zažene i čerta!

Suroviny
kuřecí stehno (nebo 2–3 kuřecí skelety) 1 ks
česnek 1 palice
cibule 1 ks
neloupaný omytý zázvor asi 10cm kousek
bílé víno 500 ml
celé nové koření
špetka chilli
jarní cibulka na ozdobení polévky
sůl
Knedlíčky:
obrané vařené kuřecí maso
vejce 1 ks
bylinky (libeček, kopřivy, tymián a čerstvá majoránka)
česnek 3 stroužky
dětská krupička
strouhanka na obalení
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Kuřecí stehno (nebo skelety), překrojenou hlavičku česneku, cibuli (i se slupkou, také překrojenou) a na menší kousky pokrájený zázvor zalijte 2 l studené vody a vínem a přiveďte k varu. Stáhněte oheň, osolte, vložte koření a odkryté nechte probublávat přibližně 2 hodiny.

2

Vývar poté přeceďte přes síto. Maso oberte a najemno nasekejte nebo pomelte. Přidejte k němu vajíčko, nasekané bylinky, majoránku a prolisovaný česnek. Zahustěte dětskou krupičkou tak, abyste z hmoty mohli tvarovat menší knedlíčky.

3

Obalte je ve strouhance a povařte přibližně 10 minut v polévce.

4

Polévku podávejte ozdobenou najemno nasekanou jarní cibulkou.

Vývar proti nachlazení  Foto: Gurmet

Vývar proti nachlazení. Foto: Gurmet

 

Gurmet - březen 2014

Gurmet - Vaše škola vaření

V březnovém čísle časopisu Gurmet najdete lahůdkové toulky po Středočeském kraji a kuchyni staré Prahy. Naučíme vás také to nejlepší bramborové těsto a jaké dobroty si z něj můžete sami připravit. Další díl seriálu Gurmet kolem světa vás zavede do Velké Británie, takže nejprve vás čeká nedělní oběd v anglickém stylu, při kterém vám nabídneme skvělý rostbíf či mraženou vinnou pěnu s portským.

Spojnicí mezi kuchyní této ostrovní země a Českem je pečicí nádoba značky Remoska, a my jsme se proto rozhodli inspirovat vás několika recepty, které speciálně pro remosku a její britské uživatelky upravila česká rodačka lady Milena Grenfell-Baines, jejíž životní příběh najdete v březnovém čísle také. Exkluzivně vám též přinášíme recepty ikonického britského šéfkuchaře Jamieho Olivera.

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama