Výpečky na černém pivu, cibuli a jablkách

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Výpečky na černém pivu, cibuli a jablkách  Foto:
Výpečky na černém pivu, cibuli a jablkách
Foto: Johana Pošová

Milované domácí vepřové v podobě dozlatova vypečených kousků velice získá na chuti i eleganci, když k němu přidáte lahodná jablíčka (volte červené sladší druhy). Černé pivo pak všemu dodá patřičnou váhu.

Hledáte novou inspiraci? V novém čísle časopisu Prima FRESH najdete 25 báječných receptů z české a moravské kuchyně:

Článek

Pestré chuti podzimu s Prima FRESH  Foto:

Vychutnejte si pestré chutě podzimu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH najdete v prodejní síti již od 14. září a opět v něm nechybí spousta originálních receptů, s kterými si užijete podzim plný chutí, vůní...
Suroviny
vepřový bůček 500 g
vepřová kýta 1 kg
větší cibule 6 ks
česnek 10 stroužků
černé pivo 500 ml
sůl a čerstvě namletý pepř
mletá paprika
celý kmín
Postup
1

Všechno maso nakrájejte na menší kostky, cibuli na půlměsíčky. V zapékací formě nebo pekáči promíchejte, přidejte na plátky nakrájený česnek, koření a dobře promíchejte. Nechte chvíli odpočinout.

2

Troubu předehřejte na 170 °C. Vložte pekáč s masem podlitým pivem a nechte péct asi hodinu a půl. Asi 20 minut před koncem pečení přidejte jablka, nakrájená na půlměsíčky.

3

V závěru maso odkryjte, aby hezky zčervenalo.

4

PRIMA TIP: Výpečky se tradičně podávají se zelím a houskovým knedlíkem nebo se špenátem a knedlíkem bramborovým. S jablky mají jemnější chuť a dobře se k nim hodí třeba nočky, výborné jsou i s bramboráčky.

V novém čísle časopisu Prima FRESH najdete i další poklady z české a moravské kuchyně:

Poklady české kuchyně Foto:

Videa

reklama

reklama