Vydlabaný mini chléb zapečený s hermelínem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vydlabaný mini chléb zapečený s hermelínem  Foto:
Vydlabaný mini chléb zapečený s hermelínem
Foto: archiv Sedlčanský Hermelín

Grilování je v Čechách fenomén a kromě masa a zeleniny jsme si oblíbili i grilované sýry, které se nad ohněm krásně rozpečou a získají neodolatelné kouřové aroma. Zkuste třeba tento netradiční recept, který bude slušet každé zahradní párty...

Suroviny
Sedlčanský Hermelín na gril 4 ks (1 balení)
grilovací koření (součást balení)
malé kulaté chleby 4 ks
extra panenský řepkový olej 100 ml
čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn, oregano)
česnek 2 stroužky
sůl a čerstvě mletý pepř
Postup
1

Na oleji orestujte část bylinek a česnek tak, aby olej provoněly, poté je z oleje vyjměte.

2

V každém chlebu vydlabejte prostor velikosti hermelínu, chleby ogrilujte z obou stran dozlatova a podle potřeby potřete olejem.

3

Vymažte každý chléb provoněným olejem a vyplňte ho; hermelínem. Posypte hermelíny zbylými bylinkami a zakápněte olejem. Zabalte do alobalu a grilujte ještě 8 minut.

Vydlabaný mini chléb zapečený s hermelínem  Foto: Vydlabaný mini chléb zapečený s hermelínem; foto: archiv Sedlčanský Hermelín

Videa

reklama

reklama