Voňavý jablečný koláč

Doba přípravy:
Voňavý jablečný koláč Foto:
Voňavý jablečný koláč
Foto: Just Spice

Jednoduchý koláč s velkými kusy šťavnatých jablek je ideální víkendový moučník. Skvěle se hodí na snídani i k odpolední kávičce. Výrazná chuť a vůně vanilky dodá koláči ten správný šmrnc.

Suroviny
změklé máslo 150 g
prášková vanilka (koupíte v Just Spice) 1/2 lžičky
vejce 3 ks
špetka soli
pevná sladká jablka 4–5 ks
cukr krystal na posypání jablek 3 lžíce
cukr moučka na posypání hotového koláče
Postup
1

Předehřejte troubu na 180 °C.

2

Vyšlehejte máslo s cukrem a solí do pěny. Postupně zapracujte vejce, mouku a prášek do pečiva.

3

Oloupejte jablka, rozkrojte je na čtvrtiny a zbavte jádřinců. Do každé čtvrtky jablka udělejte několik hlubokých zářezů, ale nedokrojte úplně.

4

Na dno koláčové formy vymazané máslem dejte kolečko pečicího papíru a vlijte do ní těsto. Do těsta vtlačte jablka a lehce je pocukrujte.

5

Pečte zhruba 45 minut. Vyzkoušejte špejlí, jestli je těsto hotové. Nechte částečně zchladnout ve formě, pocukrujte, vyklopte na mřížku a nechte vychladnout úplně.

S kořením kolem světa

Just SpiceMožná jste na tom jako my, máte rádi pestrou světovou kuchyni a leccos vám při vaření chybí. A možná jste při cestách po světě byli fascinovaní kořením na tržištích, tím pestrobarevným kaleidoskopem plným vůní. Mnohokrát jsme si z cest přivezli „něco“, o čem jsme vůbec nevěděli, nač to použít. A doma jsme hledali recepty.

Vášeň pro cestování a vášeň pro dobré jídlo je důvodem, proč jsme založili JUST SPICE, e-shop plný chutí, vůní a barev a hlavně plný koření. Na dobrém jídle záleží. A také záleží na detailu. Tedy na koření, se kterým vaříte. Přivážíme pro vás špičkové koření z celého světa, vyzkoušejte ten rozdíl.

Videa

reklama

reklama