Voňavý domácí kečup

Doba přípravy:
Voňavý domácí kečup  Foto:
Voňavý domácí kečup
Foto: akademiekvality.cz

Máte doma tolik rajčat, že najednou nevíte, co s nimi? Nemusíte se přemáhat a snažit se je všechny sníst. Můžete si z nich totiž vyrobit domácí kečup, který oceníte třeba i během zimy.

Suroviny
zralá rajčata 1 kg
jablka 2 ks
větší cibule 1 ks
cukr 70 g
jablečný ocet 60 ml
voda 60 ml
sůl 1 lžička
celý pepř 5 kuliček
nové koření 5 kuliček
špetka skořice
Postup
1

Rajčata, jablka a cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno. Vložte do hrnce, podlijte vodou a octem, přidejte sůl a cukr a veškeré koření. Vařte na mírném stupni asi hodinu a občas směs promíchejte.

2

Vyjměte z hrnce bobkový list, hřebíček, pepř i nové koření. Vše rozmixujte dohladka a pokud chcete mít kečup doopravdy hladký, ještě ho propasírujte.

3

Sklenice, ve kterých budete kečup skladovat, vyvařte horkou vodou. Poté je naplňte, uzavřete a dnem vzhůru nechte odstát do vychladnutí.

Voňavý domácí kečup  Foto: Voňavý domácí kečup; foto: akademiekvality.cz

Recept

Domácí Harissa  Foto:

Domácí Harissa

Máte-li rádi řízné jídlo, již dávno víte, co harissa. Feferonková omáčka je typická pro blízkovýchodní kuchyni, které dodává tu spalující horkost a úžasnou dráždivost.

Recept

Ajvar Foto:

Ajvar

Původem srbská čalamáda z paprik a lilku je skvělý zdroj vitaminů, ale především chuti. Skvělá k masu nebo jen tak s čerstvým pečivem. Příprava je trošku pracná, takže...

Videa

reklama

reklama