Voňavé kuře s rozinkami a piniovými semínky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Voňavé kuře s rozinkami a pinovými semínky  Foto:
Voňavé kuře s rozinkami a pinovými semínky
Foto: profimedia.cz

Zkuste nedělní pečené kuře trochu jinak. Rozinky a pinie dodají masu nevšední šmrnc, společně s rajčaty a vínem vytvoří nebesky dobrou omáčku.

Suroviny
celé kuře 1 ks
cibule 1 ks
zralá rajčata 3 ks
rozinky 80 g
piniová semínka 30 g
česnek 2 stroužky
bílé víno
sůl
čerstvě namletý černý pepř
Postup
1

Naporcujte kuře na čtvrtky, osolte je a opepřete a na pánvi s rozehřátým olejem je orestujte do zlatohněda.

2

Vyndejte kuře z pánve a dejte stranou. V oleji s výpečky orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, potom přidejte oloupaná a nakrájená rajčata a rozdrcený česnek. Na mírném ohni duste asi 5 minut.

3

Vložte zpátky opečené kousky kuřete. Přidejte bobkový list, rozinky a piniová semínka. Zalijte sklenkou vína a dosolte podle chuti.

4

Do pánve přilijte asi 250 ml horké vody a na mírném ohni vařte nepřikryté asi 45 minut. Čas od času se ujistěte, že je v pánvi stále nějaká tekutina, případně trochu přilijte, aby se kuře nepřipálilo. Kousky masa také průběžně otáčejte, aby se rovnoměrně provařily. Servírujte horké s rýží, kuskusem nebo chlebovými plackami.

Voňavé kuře s rozinkami a pinovými semínky  Foto:

Voňavé kuře s rozinkami a piniovými semínky, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama