Voňavé kuře s fazolovou kaší

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Voňavé kuře s fazolovou kaší  Foto:
Voňavé kuře s fazolovou kaší
Foto: isifa.com

Zajímavá chuť a vůně koření i netradiční příloha promění "obyčejná" kuřecí prsíčka v kulinářský skvost. Pokud budete chtít udělat na někoho dojem, s tímhle receptem se vám to určitě podaří.

Suroviny
kuřecí prsa s kostí a kůží 4 ks
česnek 2 palice
mletý římský kmín 1 1/2 lžičky
mletá sladká paprika 1 1/2 lžičky
sůl 1 lžička
velké bílé fazole 2 plechovky (po 400 g)
šťáva z jednoho velkého citronu
hladkolistá petržel, nasekaná 1 hrst
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Předehřejte troubu na 200 ˚C. Z česneků odřízněte vrchní část, aby z každého stroužku koukal aspoň kousek. Každou palici dejte na větší kus alobalu, zakápněte stroužky olivovým olejem a palice zabalte. Pečte v troubě 30 minut a pak nechte česnek vychladnout.

2

Smíchejte koření se solí v malé misce a vmasírujte ho pod kůži kuřecích prsíček. Ve větší pánvi, kterou můžete dát i do trouby, rozehřejte slunečnicový olej a opečte na něm kuře kůží dolů, nejprve na mírném plameni, později na středním. Kuře neotáčejte a opékejte ho asi 20 minut, až bude kůže dozlatova a křupavá. Potom prsa otočte kůží nahoru a vložte na 20 minut propéct do trouby.

3

Do kastrolu dejte na mírný oheň propláchnuté fazole, přidejte k nim upečené stroužky česneku bez slupek, olivový olej a citronovou šťávu. Nechte prohřát a potom důkladně rozmačkejte na kaši. Dochuťte solí a pepřem.

4

Kuře servírujte položené na fazolové kaši, posypané opraženými piniovými semínky. Jako příloha se hodí zelené lusky.

5

Prima tip: Pokud vám zbyde pečené kuře, udělejte z něj tousty a fazolovovou kaši použijte jako pomazánku. Zastudena připomíná cizrnovou pastu hummus.

Voňavé kuře s fazolovou kaší  Foto: isifa.com

Voňavé kuře s fazolovou kaší. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama