Vitello tonnato

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vitello tonnato  Foto:
Vitello tonnato
Foto: Vlado Kníž

Vitello tonnato, to je klasický italský recept, který pochází ze severní části Itálie. Tenké plátky telecího jsou zalité jemnou tuňákovou omáčku a v tomto případě dozdobené kapary.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
telecí kýta
tuňák 1 konzerva
mrkev 1 ks
řapíkatý celer 1 ks
cibule 1 ks
masový vývar
citronová šťáva
snítky tymiánu
sůl
Postup
1

Zeleninu nakrájejte, hoďte do kastrůlku, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Kýtu očistěte, osolte, opepřete a posypte čerstvým tymiánem. Pak maso zabalte do potravinové fólie a vložte do vývaru se zeleninou. Nechte povařit 30 - 40 minut.

2

Uvařené maso nechte zchladit a vývar přeceďte.

3

Teď si připravte omáčku: k tuňákovi přidejte sůl, citronovou šťávu, naběračku vývaru a lžíci majonézy. Rozmixujte, přidejte kapku olivového oleje a šťávu z masa, kterou jste předem svařili. Znovu promixujte.

4

Telecí nakrájejte na drobné plátky a zalijte omáčkou z tuňáka. Ozdobte kapary a zeleninou z vývaru.

Vitello tonnato  Foto:

Vitello tonnato, foto: Vlado Kníž

Připravte si tento recept přímo se Šéfem:

Videa

reklama

reklama