Vinná klobása s křenovou bramborovou kaší a pěnou z pečeného česneku

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vinná klobása s křenovou bramborovou kaší a pěnou z pečeného česneku  Foto:
Vinná klobása s křenovou bramborovou kaší a pěnou z pečeného česneku
Foto: archiv Schneider

Vinná klobása je tradičním pokrmem na českém vánočním stole. Zkuste ji tentokrát připravit s nevšední kaší s křenem a delikátní pěnou z pečeného česneku. Recept připravil uznávaný šéfkuchař Titus Eliáš.

Suroviny
vinná klobása 600 g
brambory typ C 800 g
křen, čerstvě nastrouhaný 100 g
máslo 50 g
sůl
Česneková pěna:
česnek 1 palice
plnotučné mléko 200 ml
sůl
čerstvě namletý černý pepř
Postup
1

Nastrouhaný křen se smetanou povaříme na slabém ohni. Brambory osolíme a uvaříme do měkka, slijeme vodu a rozšťoucháme. Do brambor přidáme teplou křenovou smetanu a studené máslo. Vyšleháme do hladka a dle potřeby dosolíme.

2

V troubě předehřáté na 180 °C upečeme česnek ve slupce (pečeme cca 30 minut), pak ho oloupeme, dáme do teplého mléka (mléko se nesmí vařit) a ponorným mixérem vyšleháme pěnu, osolíme a opepříme.

3

Vinnou klobásu stočíme do šneka a opečeme na troše oleje z obou stran do zlatova.

4

Podáváme na křenové kaši a přelijeme pěnou z pečeného česneku.

Vinná klobása s křenovou bramborovou kaší a pěnou z pečeného česneku  Foto:

Vinná klobása s křenovou bramborovou kaší a pěnou z pečeného česneku, foto: archiv Schneider

 

Titus Eliáš Foto:

Autor receptu: Titus Eliáš

Šéfkuchař restaurací Na Kopci, Na Konci, Bistro Santinka v Praze

V restauracích Na Kopci a Na Konci vaří kosmopilitní mezinárodní kuchyni postavenou na kvalitních surovinách s důrazem na poctivou přípravu.

Domácí vývary, omáčky či vlastní demiglace jsou samozřejmostí. Restaurace vaří z lokálních produktů, ale řadu surovin take nakupuje přímo u dodavatelů ve Francii, Belgii a Německu. Ani jedna z restaurací není v centru města, což je jeden z faktorů, který umožňuje zachování vynikajícího poměru mezi vysokou kvalitou a přijatelnou cenou.

Restaurace Na Kopci i Na Konci jsou vyhledávaným místem milovníků kvalitní a poctivé gastronomie. www.nakopci.com

O uzeninách:

“Kvalitní uzenina do kuchyně rozhodně patří.”

Další zajímavé recepty z uzenin najdete na webu www.jaknavelkeveci.cz

Videa

reklama

reklama