Vinná klobása s cibulovou omáčkou a celerovo-bramborovým pyré

Doba přípravy:
Počet porcí: 2-3
Vinná klobása s cibulovou omáčkou  Foto:
Vinná klobása s cibulovou omáčkou
Foto: Kuchařinka.cz

Pokud seženete u prověřeného řezníka dobrou vinnou klobásu, můžete toto jídlo směle zařadit mezi rychlovky, které se hodí k rodinné večeři. Cibulová omáčka dá vinné klobáse perfektní říz a podpoří její chuť. Jako by k sobě tyto dvě suroviny patřily odjakživa.

Vinná klobása s cibulovou omáčkou  Foto: Kuchařinka.cz

Vinná klobása s cibulovou omáčkou , Foto: Kuchařinka.cz

 

Suroviny
vinná klobása 500 g
trochu špaldové mouky na obalení klobásy
střední cibule 3 ks
třtinový cukr 2 lžíce
balsamico redukce 1 lžíce
bílé víno 1 dl
špetka soli
brambory 500 g
řapíkatý celer
Postup
1

Nejdříve si připravte cibulovou omáčku. Cibuli oloupejte, nakrájejte na co nejtenčí plátky, osolte, pokapejte olejem, zamíchejte, aby se pak nepřipalovala, a dejte na chvíli do trouby na 190 stupňů. Po asi 5 minutách ji zasypejte třtinovým cukrem. Opět do trouby na dalších 5 minut. Nakonec podlijte bílým vínem a po pěti minutách zalijte balsamicovou redukcí. Nechte ještě asi 10 minut v troubě.

2

Brambory oloupejte, nakrájejte. Řapíkatý celer omyjte a také nakrájejte a dejte vařit cca na 15 minut, dokud nebude zelenina měkká. Pak přidejte máslo, mléko nebo smetanu a ušťouchejte v hladké pyré.

3

Klobásu obalte ve špaldové mouce a umotejte dlouhého hada. Na pánvi opékejte ze všech stran, dokud není krásně zlatá.

4

Sejměte z plotny a do pánve dejte všechnu cibulovou omáčku z trouby. Propojí se se šťávou z masa a nechte ještě chvíli redukovat. Přidejte nasekanou chilli papričku a slijte do mističky. Podávejte jako omáčku ke klobáse.

Vinná klobása s cibulovou omáčkou  Foto: Kuchařinka.cz

Vinná klobása s cibulovou omáčkou. Foto: Kuchařinka.cz

 

Kuchařinka II

Seznamte se s Kuchařinkou

Jmenuji se Petra Novotná a přiznávám, že nejsem vyučená kuchařka, ale jsem osoba s láskou k vaření. Jsem ale i máma, grafička a teď už i blogerka a mám neodolatelnou touhu vám ukázat, že vaření není tak těžké, jak se někomu může zdát a že používání základních surovin, kvalitního masa, zeleniny a trochu i hlavy může nakonec vést k tomu, že se budete cítit ještě o něco lépe...

… takže vařím, peču a třeba griluju . A přesně to, na co mám chuť já, moje děti nebo můj muž. Někdy jen proto, že se potřebuju trochu zrelaxovat nebo vyzkoušet něco nového. Své výtvory pravidelně sdílím na blogu Kuchařinka.cz.

Videa

reklama

reklama