Vietnamský nudlový salát

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Vietnamský nudlový salát Foto:
Vietnamský nudlový salát
Foto: All

Svěží nudlový salát, který máte hotový během chvilky. A pokud máte možnost, rozhodně někdy zkuste kuřecí maso nahradit krevetami! Taky velká dobrota! :)

Suroviny
rýžové vermicelli nudle (tenké vlasové) 2 svazky
olivový olej 2 lžíce
kuřecí prsa, na tenké proužky 2 ks
velká mrkev, na tenké proužky 1 ks
okurka, na tenké proužky 1/2 ks
fazolové klíčky 1 hrnek
čerstvá máta 1 hrnek
čerstvý koriandr 1/4 hrnku
rybí omáčka 2 lžíce
šťáva z malé limetky
chilli pasta 1 lžička
hnědý cukr 2 lžíce
voda 2/3 hrnku
arašídy 1/2 hrnku
Postup
1

Uvařte nudle podle návodu, sceďte a propláchněte studenou vodou.

2

Rozehřejte olej ve velké pánvi na středně vysokém plameni. Po částech lehce osolte maso, prudce restujte, dokud nebude propečené a zlatavé z obou stran. Dejte stranou a zakryjte, aby zůstalo teplé.

3

V malé pánvi smíchejte vodu, rybí omáčku, limetkovou šťávu, chilli pastu a hnědý cukr. Zahřejte, aby se rozpustil cukr, promíchejte a sundejte z plamene.

4

Nudle naservírujte do misky, posypejte kuřecím masem, mrkví, okurkou, klíčky a mátou. Zalijte zálivkou a důkladně promíchejte.

5

Podávejte ozdobené arašídy a koriandrem.

 

Vietnamský nudlový salát 2 Foto:

Vietnamský nudlový salát 3 Foto: Vietnamský nudlový salát, foto: bevcooks.com

Videa

reklama

reklama