Vietnamské kotlety s citronovou trávou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vietnamské kotlety s citronovou trávou Foto:
Vietnamské kotlety s citronovou trávou
Foto: All

Pořádná grilovačka potřebuje pěkný kus masa. Pokud máte rádi vepřové, určitě vyzkoušejte tyto kotlety :)

Suroviny
vepřová kotleta 4 ks (jeden cca 300 g)
Marináda:
omáčka sriracha 1 lžička
česnek, prolisovaný 2 stroužky
šťáva z jedné limetky
rybí omáčka 2 lžíce
hnědý cukr 1 a 1/2 lžíce
citronová tráva, jen bílá část – nakrájená na cm kousky 1 stonek
Postup
1

Ingredience na marinádu vložte do velkého igelitového pytlíku se zipem a promasírujte, aby se vše dobře propojilo. (Pokud pytlík nemáte, použijte větší mísu.)

2

Přidejte do pytlíku kotlety a promasírujte, aby byly dostatečně pokryté marinádou. Marinujte v lednici alespoň 4, nejlépe 24 hodin.

3

Potřete připravený gril olejem a rozpalte. Vepřové vyndejte z marinády.

4

Maso grilujte z každé strany asi 2 minuty, dokud nebude dostatečně propečené (záleží na tloušťce masa).

5

Sundejte z grilu, přendejte na talíř a zakryjte alobalem. Před podáváním nechte odpočinout asi 5 minut.

Vietnamské kotlety s citronovou trávou 2 Foto: Vietnamské kotlety s citronovou trávou; foto: recipetineats.com

Videa

reklama

reklama

\n