Vietnamské karamelové kuře

Doba přípravy:
Počet porcí: 3
Vietnamské karamelové kuře Foto:
Vietnamské karamelové kuře
Foto: All

Připravte si kuřecí stehna s lehce vietnamským nádechem. Postará se o něj nezaměnitelná rybí omáčka, ale také rýžový ocet. A skvělou přílohou k nim bude dušená rýže.

Suroviny
vykostěná kuřecí horní stehna 450 g
olej 2 lžíce
česnek, prolisovaný 3 stroužky
paprička jalapeño nakrájená na kolečka 1/2 ks
Marináda:
cukr 1 lžíce
rybí omáčka 1 lžíce
černý pepř
Karamelová omáčka:
rybí omáčka 1 lžíce
voda 3 lžíce
cukr 1/2 lžíce
rýžový ocet 3 lžičky
Postup
1

Kuře naložte do marinády a nechejte marinovat 10 minut. Mezitím v misce smíchejte všechny ingredience na karamelovou omáčku a dejte stranou.

2

Rozehřejte vyšší pánev na středně vysokém plameni. Přilijte 1 lžíci oleje a orestujte kuřecí stehna (kůží nahoru), dokud nebude spodek lehce zlatavý. Stejně připravte z druhé strany a poté vyndejte z pánve.

3

Vlijte zbytek oleje do pánve a přidejte česnek, kuřecí stehna a vše zalijte karamelovou omáčkou. Snižte plamen a nechejte probublávat, dokud se omáčka nezredukuje a kuře není dostatečně propečené.

4

Průběžně stehna otáčejte, aby se nepřipekla. Jako poslední přidejte nakrájenou papričku a vařte další 1 minutu.

5

Ihned podávejte, například s dušenou rýží.

Vietnamské karamelové kuře 2 Foto: Vietnamské karamelové kuře, foto: rasamalaysia.com

Chcete vyzkoušet další recepty?

Článek

12 receptů z vietnamské kuchyně Foto:

12 receptů z vietnamské kuchyně

Vietnamská kuchyně zažívá v Čechách obrovský boom a v různých bistrech a restauracích lze narazit už na poměrně autentické pokrmy. Tento kout Asie nabízí jídla lehká, plná...
Videa

reklama

reklama