Vietnamská polévka s vepřovým bůčkem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vietnamská polévka s vepřovým bůčkem Foto:
Vietnamská polévka s vepřovým bůčkem
Foto: Vlado Kníž

Bůček je oblíbený nejen v české, ale i ve vietnamské kuchyni. Zatímco my ho máme nejradši pečený, ve Vietnamu ho klidně servírují v polévce. A kombinace je to velmi povedená! Vyzkoušejte recept podle Šéfa...

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
vepřový bok
vývar z vepřových kostí
křepelčí vejce 3 ks
ústřicová omáčka
bílá ředkev
jarní cibulka
červená cibule
chilli papričky
zázvor
sůl
Postup
1

Maso osolte a opepřte, zalijte sójovou a ústřicovou omáčkou a nechte 3–4 hodiny proležet.

2

Pak maso nechte okapat a orestujte na pánvi ze všech stran. Na pánev přidejte i krevety a stranou krátce orestujte.

3

Troubu předehřejte na 140–160 stupňů a bůček pečte zhruba hodinu.

4

Nakrájejte jarní cibulku, chilli papričky, bílou ředkev a zázvor. Vývar nechte povařit. V dalším hrnci uvařte nudle.

5

Na talíř nandejte vařené nudle, na ně položte cibulku, papričky, ředkev, zázvor, nakrájený bůček, nakrájená vařená vejce, krevety, zalijte vývarem a podávejte.

Vietnamská polévka s vepřovým bůčkem Foto:

Vietnamská polévka s vepřovým bůčkem Foto: Vietnamská polévka s vepřovým bůčkem, foto: Vlado Kníž

Vařte přímo se šéfem, máme pro vás videorecept:

Videa

reklama

reklama