Vepřový špíz s kuskusem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vepřový špíz s kuskusem Foto:
Vepřový špíz s kuskusem
Foto: isifa.com

Teriyaki omáčka je japonská marináda ze sójové omáčky, rýžového octa, zázvoru a česneku.

Suroviny
kostky vepřového masa 500 g
omáčka teriyaki 100 ml
kuskus 250 g
horký drůbeží vývar 250 ml
citronová šťáva a nastrouhaná kůra na dochucení
mandle, opražené a nasekané 100 g
červená cibule 1/2 ks
lístky mladého salátu
Postup
1

Marinujte maso alespoň 10 minut v teryiaki omáčce. Mezitím nalijte vařící vývar na kuskus do mísy nebo hrnce s pevně doléhající pokličkou. Přikryjte, nechte 2–3 minuty spařit a vidličkou načechrejte. Přidejte citronovou šťávu, trochu olivového oleje, mandle, cibuli, rajčata a vše dobře promíchejte.

2

Napíchejte maso na grilovací jehly. V předehřáté troubě pečte, dokud nebude maso měkké a hnědozlaté.

3

Při podávání: Na talíře rozdělte kuskus promíchaný se salátovými listy a navrch položte špízy.

Vepřový špíz s kuskusem Foto:

Vepřový špíz s kuskusem                                                                                        Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama