Vepřový řízek se štiplavým salátem a omáčkou tonkatsu

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Vepřový řízek se štiplavým saltem a omáčkou tonkatsu Foto:
Vepřový řízek se štiplavým saltem a omáčkou tonkatsu
Foto: Moje pouliční kuchyně

Horké křupavé kousky vepřového posune z fádní šedi smažených jídel panko strouhanka a především pikantní omáčka tonkatsu. Většina Japonců kupuje slavnou značku „Bulldog“, ale příprava domácí omáčky je jednoduchá a přesně víte, co v ní je.

Další originální pokrmy ze světových pouličních kuchyní najdete v novém čísle čaopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Článek

Sváteční pohoda s Prima FRESH  Foto:

Užijte si sváteční pohodu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Nové číslo časopisu Prima FRESH plné inspirace, která vám zpříjemní sváteční čas i zimní radovánky, najdete v prodeji již od středy 16. listopadu.
Suroviny
vepřová panenka 700 g
vejce 3 ks
panko strouhanka 300 g
rostlinný nebo arašídový olej na smažení
kousky limety k podávání
Salát:
bílé zelí 1 malá hlávka (asi 400 g)
šťáva z yuzu nebo mix limetové a grapefruitové šťávy 2 lžíce
Omáčka:
třtinový cukr 2 lžíce
rajčatová passata nebo kečup 100 ml
saké 1 lžíce
anglická hořčice 1 lžička
Postup
1

Začněte přípravou salátu. Zelí nastrouhejte do misky, zalijte studenou jemně osolenou vodou, přidat můžete i pár kostek ledu, a vložte ho na 30–60 minut do lednice. Díky tomu zůstane křupavé i po smíchání se zálivkou.

2

V misce prošlehejte metličkou všechny suroviny na omáčku dohladka.

3

Panenku očistěte, zbavte tuku a nakrájejte zhruba na 3cm plátky. Vyskládejte je vedle sebe, zakryjte pečicím papírem a jemně rozválejte válečkem, až je maso 1,5–2 cm silné. Osolte ho, opepřete a postupně obalte v mouce, prošlehaných vejcích a panko strouhance.

4

Ve velké pánvi nebo širokém hrnci rozehřejte 2cm vrstvu oleje. Po částech v něm orestujte maso z obou stran dohněda a křupava. Po dvou várkách vytřete pánev dosucha a vlijte čistý olej.

5

V malé misce smíchejte sójovou omáčku a citrusovou šťávu. Promíchejte se zelím. Osmažené maso rozkrojte na 2,5cm proužky a podávejte se salátem a omáčkou tonkatsu.

Moje pouliční kuchyně Foto:

Moje pouliční kuchyně

Jennifer Joyce

Jennifer Joyce představuje "jídlo ulice", výběr receptů z celého světa, naplněné chutí, exotické potraviny "to go", které jsme si sami koupili od farmářů nebo na trhu ať už doma, nebo při cestě do zahraničí.

S touto knihou si můžeme raz dva připravit celou škálu jídel mezinárodní kuchyně, pokrmy, které jsou rychlé a snadné na přípravu a které jsou často levnější a obvykle mnohem zdravější, než naše tradiční jídla. Výběr 150 jídel (seřazených v jednotlivých kapitolách podle zemí) nabízí recepty na tacos, hamburgery, kari, souvlaki, placky, nudle a knedlíčky, bílý chléb, pizzu a mnoho dalších. Chytré nápady jako směsi koření a moderní metody vaření (například používání tlakového hrnce pro rychlejší přípravu masa) vám umožní připravit chutné a zdravé pokrmy mnohem rychleji a ušetří vám drahocenný čas.

Vydalo nakladatelství Omega.

Článek

Negima Yakitori Foto:

14 receptů na japonský způsob

Máte rádi sushi nebo třeba rámen a rádi byste ochutnali jiná jídla s japonským šmrncem? Z našeho seznamu si rozhodně vyberete :)

Uložit

Videa

reklama

reklama

\n