Vepřové závitky s jablky a křenem

Doba přípravy:
Vepřové závitky s jablky a křenem Foto:
Vepřové závitky s jablky a křenem
Foto: Češka z Česka

Jako přílohu k vepřovým závitkům s jablky a křenem doporučujeme pečené brambory. Ještě se slupkou a nakrájené na měsíčky. Je to delikatesa!

Recept

Kuřecí závitky s mozzarellou Foto:

Kuřecí závitky s mozzarellou

Díky propečené strouhance budou tyto závitky výborně křupavé, sýrová náplň a omáčka marinara zase dodají na šťavnatosti. Toto jídlo zkrátka musíte zkusit!
Suroviny
vepřové kotlety bez kosti 4 ks
sůl, čerstvě mletý pepř
plnotučná hořčice
křen, strouhaný 4 lžíce
slanina, plátky 150 g
jablka 2 ks (nebo více)
smetana ke šlehání 33% 150 ml
Postup
1

Vepřové kotlety rozklepejte na tenké plátky, osolte a opepřete.

2

Oškrábejte a nastrouhejte křen. Zapněte troubu na 180 °C, aby se před zapékáním předehřála.

3

Jednu stranu potřete hořčicí a rozprostřete nastrouhaný křen, na křen položte plátek slaniny a na začátek kotlety přidejte měsíček jablka. Smotejte do závinu. Závin upevněte špejlemi, jehlicí nebo párátky.

4

Závitky postupně přidávejte do zapékací mísy a položte na ně zbývající slaninu. Kolem závitků poskládejte měsíčky jablek a zalijte 3/4 kelímku smetany. Vložte zapékací mísu do trouby.

5

Před koncem pečení (po půl hodině) přelijte závitky smetanou. Tou, ve které se pečou i tou, která ještě zbyla v kelímku.

Vepřové závitky s jablky a křenem 2 Foto: Vepřové závitky s jablky a křenem; foto: Češka z Česka

Češka z Česka vaří pro Čechy, Moravu i Slezsko

Češka z Česka Foto:

Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Krátká, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

www.ceskazceska.cz

• facebook @ceskazceska.cz

• Instagram @ceskazceska_blog

Videa

reklama

reklama