Vepřové sweet and sour

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vepřové sweet and sour Foto:
Vepřové sweet and sour
Foto: Hermína / Prima

Vyzkoušejte vepřové maso ve sladkokyselé omáčce podle Zdeňka Pohlreicha.

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 3. dílu s tématem VEPŘOVÉ MASO najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
vepřová pečeně bez kosti 600 g
bramborový škrob
rostlinný olej
mrkev
cibule
česnek 2 stroužky
třtinový cukr 1 lžíce
červený vinný ocet
červená a žlutá paprika
kolečko ananasu
sůl
petrželka
Postup
1

Vepřové maso nakrájejte na větší kusy a naložte do směsi bramborového škrobu, vejce a sójové omáčky.

2

Do hluboké pánve nalijte větší množství oleje a nechte rozehřát. Mezitím nakrájejte zeleninu – mrkev, cibule, 2 stroužky česneku. V rendlíku na oleji orestujte česnek, mrkev a cibuli. Přidejte asi lžíci třtinového cukru, lžíci rajského protlaku a kapku červeného vinného octa. Nakrájejte také červenou a žlutou papriku a kolečko ananasu. Vhoďte do rendlíku k zelenině, dochuťte kapkou sójové omáčky a nechte povařit.

3

Kousky masa osmažte v pánvi na oleji dokřupava. Pak maso vyndejte, slijte olej a do pánve přelijte zeleninu, opět vhoďte maso a vše promíchejte dohromady.

4

Servírujte s velkou dávkou petrželky.

Videa

reklama

reklama